Alla hjärtans dag

Det är fint med en dag för kärlek och  uppmärksamhet av dem vi älskar. Och ändå, röda rosor, hjärtan och kärlekskort kan inte göra kärleken rättvisa. Det finns så mycket mer om vi letar lite till. Kärleken berusar, gör oss varma på insidan, ger glädje, ger mening. Men också det är bara början. Kärlek är ett sätt att leva, med så många bottnar och djup att vi behöver mer än vår livstid att förstå den. Vi behöver drunkna i den, simma i den, dricka av den. Vi behöver förstå att det handlar om känslor och inte ett dyft om känslor. Att kärleken är lätt och samtidigt så svår. Kärleken kan greppas av ett barn, tappas bort av en vuxen och hittas igen. Kärleken handlar om mig och dig, men också om oss allihop. Det handlar om det där leendet som lyfter en dag och om de val vi tillsammans skapar vår värld med. Det handlar om hur jag ser på mig själv och på dig. Hur jag väljer att se. 

Du och jag tillsammans, skapar den här världen. Och jag tänker att Gud sträcker ut en kärleksfull hand till oss för att befria oss från vår rädsla och hjälpa oss att växa i kärlek.